Derfor er brilleglas ikke bare brilleglas

Derfor er brilleglas ikke bare brilleglas

Du har rigtig mange valgmuligheder, når det kommer til brilleglas, og derfor behøver du ikke at gå på kompromis med dit syn. Her giver vi dig en kort introduktion til de mange forskellige glastyper, du kan vælge imellem.

Brilleglas er ikke bare brilleglas. F.eks. kan du få enkeltstyrkeglas, flerstyrkeglas, letvægtsglas, mineralglas, refleksfri, tynde, skræddersyede og farvede glas. Det er med andre ord ikke så få glastyper, du kan vælge mellem, og det betyder netop, at du som brillebruger ikke behøver at vinke farvel til hverken klart syn eller komfort i topklasse.

Gør din hverdag nemmere med de rigtige brilleglas

De to mest overordnede brilleglastyper er enkeltstyrkeglas og flerstyrkeglas, der også bliver kaldt for progressive glas. Enkelstyrkeglas er rigtig gode til dig, der har svært ved at enten at se ting på afstand eller tæt på – f.eks. når du læser, ser TV eller arbejder ved computeren.

Flerstyrkeglas er gode, hvis du både har brug for briller, når du læser og skal se langt. Flerstyrkeglas har nemlig flere styrker, og det gør, at du ikke behøver at skifte mellem to par briller for at have et godt syn på begge afstande. Du kan altså gøre din hverdag nemmere med flerstyrkeglas og samtidig spare en brille væk.

Komfort i højsædet

Når det kommer til komfort, kan du med fordel bl.a. vælge letvægtsglas eller refleksfrie glas. Som det ligger i navnet, vejer letvægtsglas mindre end andre brilleglas, og det gør, at brillen bliver ekstra behagelig at bære.

De refleksfrie brilleglas reducerer lysreflekserne i dine brilleglas, så du undgår det generende genskin, der f.eks. kommer fra elektrisk lys. Samtidig vil fornemmelsen af at have noget foran øjnene – glasfornemmelsen – også blive reduceret markant.

Besøg din optiker, og få mere at vide om de mange glastyper

Hos din optiker kan du få hjælp til at vælge de glas, der passer bedst til dine ønsker og behov. En grundig synsprøve er altid en forudsætning for, at du får de rigtige glas og dermed den bedste brille. Hos Synoptik har vi mere end 80 års erfaring og Danmarks eneste certificerede synsprøve, der er din garanti for, at synsprøven altid lever op til de højeste faglige standarder.

Få mere at vide om de forskellige brilleglas, og få en grundig synsprøve – bestil tid til Certificeret Synsprøve.

Baggrund

Køb dine briller og kontaktlinser hos Synoptik. Få lavet en Certificeret Synsprøve i din lokale Synoptik - bestil tid online døgnet rundt.

Tags: Synoptik, briller, kontaktlinser, Certificeret Synsprøve, bestil tid

Referer denne artikel:

APA style: Synoptik (25 Sep 2013). Derfor er brilleglas ikke bare brilleglas fra Samling af fag-artikler. Fundet 15 Oct 2019, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/derfor-er-brilleglas-ikke-bare-brilleglas-831/

Harvard style: Synoptik (2013) Derfor er brilleglas ikke bare brilleglas [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/derfor-er-brilleglas-ikke-bare-brilleglas-831/ Accessed 15 Oct 2019

MLA style: Synoptik. "Derfor er brilleglas ikke bare brilleglas" Samling af fag-artikler 25 Sep 2013. far-artikler.dk. 15 Oct 2019. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/derfor-er-brilleglas-ikke-bare-brilleglas-831/>