Er nichedating godt for romantikken eller ikke?

Niche dating sider i Danmark som fx Elitedaters, for de veluddannede, Scor for de eventyrlystne og mange andre dating sider med meget specifik målgruppe er sprunget frem de seneste år. Men er det overhovedet en god ide at søge sin partner, soulmate og kæreste blandt ligesindede eller forsvinder romantikken derved?

Selvom mange stadig pligtskyldig skriver i deres profiler at de aldrig har prøvet online dating før, så er vi forlængst forbi den tid hvor det at have en dating profil var ualmindeligt. I dag har så godt som alle danskere vel efterhånden haft en profil på en af de store dating sites og mange har flere profiler.

Det er almindeligt kendt at online dating profiler ofte beskriver en hulens masse krav der skal opfyldes. Krav, som man i den virkelige verden slet ingen mulighed har for at kontrollere. Alligevel lykkedes det jo de fleste at finde en kæreste uden at udsætte den anden for et tredjegrads forhør.

Men disse ofte urealistiske krav til partneren på nettet er alligevel ikke noget at sammenligne med fremkomsten af diverse nichesider, hvor kun en meget smal del af befolkningen hører hjemme. Lige børn leger bedst er mantraet mere end at modsætninger mødes.

Nogle dating sider går dog i den anden retning fx den tyske dating koncern Parship der bruger en semi-videnskabelig personlighedstest til at matche brugere ud fra en lang række kriterier hvor fælles interesser kun er en del af kriteriet.

Under alle omstændigheder er de store danske dating sider som Single.dk og Dating.dk truet af de nye på markedet.

Baggrund

Datingsider.nu finder du anmeldelser af danske dating sider.

Tags: dating, dating sider, kæreste

Referer denne artikel:

APA style: Hammer (09 Jan 2013). Er nichedating godt for romantikken eller ikke? fra Samling af fag-artikler. Fundet 17 Jul 2019, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/er-nichedating-godt-for-romantikken-eller-ikke-647/

Harvard style: Hammer (2013) Er nichedating godt for romantikken eller ikke? [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/er-nichedating-godt-for-romantikken-eller-ikke-647/ Accessed 17 Jul 2019

MLA style: Hammer. "Er nichedating godt for romantikken eller ikke?" Samling af fag-artikler 09 Jan 2013. far-artikler.dk. 17 Jul 2019. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/er-nichedating-godt-for-romantikken-eller-ikke-647/>