Møtrik halskæder og møtrik armbånd - Nikkelallergi

 

For nogle dage siden bragte BT en artikel om faren ved at bære de trendy møtrik armbånd og halskæder, som er blevet meget populære blandt unge piger.  Problemet består i, at de fleste møtrikker, man kan købe hos byggemarkeder indeholder nikkel, og der er derfor risiko for at udvikle nikkel allergi, hvis man bærer smykker lavet af disse møtrikker.

Ikke altid farligt

Det er dog stadig muligt at følge trenden med de flotte møtrik smykker, hvis bare man sikrer sig, at de anvendte møtrikker er fuldstændig nikkelfri. Hvis man vælger at kaste sig ud i at lave dem selv, må man derfor få byggemarkedet til at kontakte deres leverandør for at høre, om deres møtrikker indeholder nikkel. Har du derimod nogle møtrikker liggende fra en ukendt leverandør, kan du altid købe en såkaldt nikkeltest nede på apoteket og teste de forskellige møtrikker for indhold af nikkel.

Køb hos en smykke forhandler

Hvis du vil sikre dig, at dine møtrik smykker ikke indeholder nikkel, kan du også købe dem hos en forhandler, der anvender materialer uden nikkel. Det er ulovligt i Danmark at sælge smykker med et for højt indhold af nikkel, så forhandlere af møtrik halskæder og armbånd, er nødt til at garantere, at de er nikkelfri for at overholde loven.

Møtrikhalskæder er utroligt populære for tiden, hvor det rå og metalliske look sat sammen med nogle flotte farver ses hos de fleste modebloggere. Disse møtriksmykker består af møtrikker i forskellige metaller flettet ind i bånd i forskellige farver. Disse smykker kan både købes i fysiske butikker og i mindre niche webshops.

Baggrund

På Wewant.dk shoppen sælger vi møtrikhalskæder og møtrikarmbånd i mange forskellige farver. Smykker er nikkel-frie, da der kun anvendes møtrikker i rustfrit stål eller messing.

Tags: nikkel allergi, møtrikker, smykker, mode, fashion, halskæder, armbånd

Referer denne artikel:

APA style: wewant.dk (22 Jul 2012). Møtrik halskæder og møtrik armbånd - Nikkelallergi fra Samling af fag-artikler. Fundet 26 Jun 2019, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/moetrik-halskaeder-og-moetrik-armbaand-nikkelallergi-516/

Harvard style: wewant.dk (2012) Møtrik halskæder og møtrik armbånd - Nikkelallergi [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/moetrik-halskaeder-og-moetrik-armbaand-nikkelallergi-516/ Accessed 26 Jun 2019

MLA style: wewant.dk. "Møtrik halskæder og møtrik armbånd - Nikkelallergi " Samling af fag-artikler 22 Jul 2012. far-artikler.dk. 26 Jun 2019. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/moetrik-halskaeder-og-moetrik-armbaand-nikkelallergi-516/>