Øko-tex mærket tøj er ikke økologisk

Det er rigtig populært at alt skal være økologisk, godt for sundheden og ikke allergi fremkaldende osv. Fejlagtigt er der mange der tror at tøj der reklamere med at være øko-tex mærket er økologisk. Da det måske ligger lidt i navnet, når de på varene står at de lever op til øko-tex 100 standarterne.

Men tøj der lever op til disse standarter får tildelt mærket som i Danmark hedder ”Tiltro til tekstiler” mærket har forskellige navne i hele verden men logoet er det samme, og øko-tex standarterne er de samme verden rundt.

Men når nu ikke vare er økologisk og godt for miljøet hvad er så det gode i at lave øko-tex mærket tøj? Det er meget simpelt mærket ”Tiltro til tekstiler” er en sundhedsmærkning. Det betyder at der ved fremstillingen af tøjet ikke er brugt farvestoffer som kan indeholde kræft fremkaldende stoffer. Der er i det hele taget brugt færre kemikalier til fremstillingen af tøjet og mængden af pesticider er formindsket.

Det gør at hvis man vælger tøj, der lever op til øko-tex standarterne, så får man noget tøj som ikke giver hudirritation samt mindsker chancen for allergi.

Det danske børnetøjs mærke Pippi, producer øko-tex certificeret børnetøj. Det giver forældre en større sikkerhed for at deres børn ikke får allergi eller hudirretation af tøjet, hvilket kan være specielt godt for små børn.

På trods af at tøjet er øko-tex mærket vil det dog stadig blive anbefalet at vaske tøjet inden brug ligesom med alt andet tøj, for at fjerne evt. rester af kemiske stoffer i tøjet.

Baggrund

Tags: børnetøj, øko-tex, økologi, babytøj, Pippi, tag

Referer denne artikel:

APA style: Magle (20 Jul 2011). Øko-tex mærket tøj er ikke økologisk fra Samling af fag-artikler. Fundet 26 Jun 2019, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/oeko-tex-maerket-toej-er-ikke-oekologisk-187/

Harvard style: Magle (2011) Øko-tex mærket tøj er ikke økologisk [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/oeko-tex-maerket-toej-er-ikke-oekologisk-187/ Accessed 26 Jun 2019

MLA style: Magle. "Øko-tex mærket tøj er ikke økologisk" Samling af fag-artikler 20 Jul 2011. far-artikler.dk. 26 Jun 2019. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/oeko-tex-maerket-toej-er-ikke-oekologisk-187/>