Smykker online til kvinder

Igennem menneskehedens historie, har man benyttet sig af smykker, for at udtrykke sin personlighed, sin velstand, og sine modeidealer. Dette har været gældende for både mænd og kvinder – kvinder har brugt det til at udtrykke femininitet og sexappeal, og mænd har brugt det til at signalere velstand, overskud – og især magt.

Et godt eksempel, som med så mange andre ting, er mesoamerikanerne. Aztekerne og mayaernes ledere havde adgang til enorme mængder guld og jade, som de støbte og smeltede indtil fantastiske smykker, i form af halskæder, øreringe, armbånd osv.

I løbet af middelalderen havde kongerne og lederne ikke længere behov for at udtrykke deres magt i form af smykker, men kunne i stedet for udtrykke det via autoritet og forvaltningsapparater. Og efter den industrielle revolution, blev smykker mere eller mindre udfaset som en mulighed for mænd til at udtrykke sig.

I dag har mænd dog, mere eller mindre, fået samfundets accept til igen at gå med smykker. Der er dog stor forskel på den måde, som mænd går med smykker, og kvinder går med smykker. I denne artikel vil jeg komme med bud på, hvordan mænd bruger smykker – og hvilke uskrevne regler der hersker på dette område.

Generelt er der tre forskellige former for smykker, som både mænd og kvinder benytter sig af: halskæder, armbånd og øreringe. Der findes også andre former for smykker, men det her er de tre store hovedkategorier. Jeg vil kort gennemgå dem én for én.

I vore dage er halskæderne igen blevet legitime at gå med for mænd. Der er dog stor forskel på designet af de halskæder kvinder går med, og som mænd går med. Kvinders halskæder er ofte relativt tynde, og består af mange mere eller mindre dekorerede dele – og ofte med forskellige former for ædelsten eller perler. Mænds halskæder er ofte mere solide, tykkere, og er meget sjældent med dekorationer i form af ædelsten eller perler. Mænds halskæder er også i langt højere grad et hverdagssmykke, end et festsmykke – hvor kvinder ofte bruger halskæder til festlige lejligheder.

Den anden form for smykke er øreringene. De har fået en markant renæssance blandt mænd, især unge drenge. Dog er det hovedsageligt kun ørestilkformen for øreringe, der er blevet accepteret. Endvidere er der en lidt besynderlig form for regel om, at drenge enten bør have ørering i det venstre øre udelukkende, eller i begge ører – har man ørering i højre øre, er man muligvis homoseksuel. Hvor denne uskrevne regel er opstået henne, ved jeg dog ikke.

Armbånd er endvidere også blevet mere accepteret – men optræder dog sjældent hos mænd i dets ædelmetalform. Tværtimod er der stort set kun tale om stofvarianterne, dvs. knyttede armbånd, og ofte uden sten eller perler.

Skulle man ønske at se lidt nærmere på de forskellige former for smykker, kan jeg varmt anbefale at gå på nettet. Her er der mange forskellige former for smykker, og der er også mulighed for at finde nogle til herrer såvel som til kvinder.

Baggrund

Werring Smykker

Tags: Smykker, smykke, øreringe, online

Referer denne artikel:

APA style: Werring (25 Jan 2013). Smykker online til kvinder fra Samling af fag-artikler. Fundet 26 Jun 2019, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/smykker-online-til-kvinder-642/

Harvard style: Werring (2013) Smykker online til kvinder [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/smykker-online-til-kvinder-642/ Accessed 26 Jun 2019

MLA style: Werring. "Smykker online til kvinder" Samling af fag-artikler 25 Jan 2013. far-artikler.dk. 26 Jun 2019. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/smykker-online-til-kvinder-642/>